Introductie over de Heilige Birmaan

De Heilige Birmaan is werkelijk een prachtige kattensoort. Ze hebben saffierblauwe ogen en een heel zachte witte vacht. Hun pootjes zijn niet gekleurd zoals de rest van de poten, maar dragen mooie lieve witte sokjes. Dit is hun handelsmerk! Heilige Birmanen hebben een zacht nieuwsgierig karakter. Het zijn geen dieren die een hele dag alleen kunnen zitten. Ze vragen redelijk veel aandacht, maar geven enorm veel liefde en aandacht terug. De Heilige Birmaan is een sterk gezond ras en de katten zijn middelgroot van gestalte.

Heilige Birmanen zijn aangename karakters om mee samen te leven. Elke Birmaan heeft natuurlijk z’n eigen karakter, maar het ras op zich heeft enkele aangename kenmerken. Ze zijn enorm nieuwsgierig en intelligent. Een gezonde kitten heeft van niets schrik, en birmanen blijven heel speels, nog tot op latere leeftijd. Ze vinden het fantastisch met de meest eenvoudige dingen te spelen, potloodjes, balletjes, enz. Het is echt een amusement hen bezig te zien.
Op deze pagina vind je informatie over de Legende van de Heilige Birmaan, z’n rasstandaard, en de kleuren waarin de Birmaan voorkomt.

Hier vind je allerlei leuke onderwerpen en links over katten en Birmanen. Ook vind je hier ons fotoalbum en een lijst met de toekomstige kattenshows. Als je dan geïnteresseerd bent om eens naar al die mooie kattenrassen te komen kijken, kan je hier zien of er weldra één in jouw buurt plaatsvindt. Verder vind je ook nog allerlei links naar website’s met mooie kattenpoëzie en links naar medische onderwerpen zoals genetica en bloedgroepen. Veel plezier!!