Over onze cattery

Cattery aan de Kruidenbeek is gelegen in Kruibeke. Dit dorp ligt halverwege tussen Sint Niklaas en Antwerpen in de Provincie Oost-Vlaanderen. Onze Cattery ligt aan de grens van een prachtig natuurdomein.

Volgens de  legende zou Kruibeke ontstaan zijn aan de Kruidenbeek. Afstammend van het Germaanse ‘kruda-baki’ zou de naam Crubeca voor het eerst in 1055 op documenten zijn verschenen. Later wijzigt deze benaming nog herhaaldelijk van Crudbeke (1295) naar Crubeke (1393), Cruybeeke, en naar Cruybecque (1595), van Cruybeek naar Cruybeke (1651). Deze laatste benaming blijft geldig tot op 29 juni 1929. Toen stond in het Belgisch Staatsblad vermeld dat onze gemeente voortaan officieel de naam ‘Kruibeke’ draagt.

Het oprichten van Cattery aan de Kruidenbeek is in me opgekomen in het najaar van 2005.  In juni van dat jaar had  ik m’n eerste lieverd gekocht,, Miss Madeleintje Domino. Een half jaar lang had ik gelezen over de Heilige Birmaan en ben ik ontzettend gefascineerd geraakt door deze prachtige dieren. Hun zachtaardige karakter, prachtig diepblauwe ogen, en goddelijke uitstraling zijn niet te weerstaan!

Inmiddels zijn er al wat jaren verstreken en heb ik prachtige nestjes kunnen kweken met mijn Australische schoonheid Shakandah Seia en haar dochter Dauw aan de Kruidenbeek. Het naar België brengen van die prachtige Australische bloedlijn was een avontuur op zich en ik heb er héél veel uit geleerd.

Sinds 2011 beginnen we met een nieuwe start, met Lotje De Landerije, een nichtje van Seia en halfzus van Vlinder aan de Kruidenbeek, mijn twee castraten die nog steeds bij me wonen. In 2013 heeft ze haar eerste nestje met Davino Van den Meybas en daar komen de onweerstaanbare Roosje en Linde uit voort. Samen met Lotje zijn zij nu de kern van onze cattery.

 Kiezen voor Cattery aan de Kruidenbeek is voortgevloeid uit liefde en passie voor de Heilige Birmaan. Meewerken aan het perfectioneren van dit prachtige kattenras lijkt me een ware uitdaging en het oprichten van m’n eigen cattery vond ik daarvoor de beste manier.

Anneleen Bru, Januari 2014